Ce s-a întâmplat …
Ce urmează …
29 septembrie 2023 – Ziua Europeană a Sportului Școlar la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Oradea
29 septembrie 2023


Cu ocazia Zilei Europene a Sportului Școlar, 29 septembrie 2023, elevii școlii s-au pus în mișcare și au marcat acest eveniment printr-un meci amical de volei și un mic campionat de fotbal.
Participanții au fost felicitați de conducerea școlii și profesorii de educație fizică.
Ziua Europeană a Sportului Școlar este parte a conceptului #BeActive al Uniunii Europene, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului 25- 30.09.2023.
Proiectul „European School Sport Day” este coordonat de Federația Maghiară a Sportului Școlar, (Hungarian School Sport Federation), implementat cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul programului Erasmus + , iar la nivel național de Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava.
Galerie FOTO









Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” la GUSTURI ȘI TRADIȚII DE BIHOR
29 septembrie 2023
La invitația Asociației de Management al Destinației, instituție din subordinea Consiliului Județean Bihor, colegiul nostru a participat în acest sfârșit de săptămână la evenimentul „Gusturi și Tradiții de Bihor”, care a avut loc în Cetatea Oradea, cu echipe formate din elevi și profesori. Aceștia au gătit rețete tradiționale din volumul care s-a lansat cu ocazia acestui eveniment, „Rețete tradiționale de Bihor”.
Activitatea de promovare a Colegiului Tehnic ,,Mihai Viteazul”, în cadrul evenimentului GUSTURI ȘI TRADIȚII DE BIHOR, organizat de Consiliul Județean Bihor, Agenția de Management al Destinației și Visit Oradea, a fost un succes.
Elevii noștri, alături de profesorii lor, au gătit demonstrativ și au oferit produse la degustare pentru vizitatorii- mulți la număr- din Cetatea Oradea.
Am gătit patru rețete tradiționale din cartea lansată la acest eveniment, „Rețete tradiționale de Bihor”: scoverzi, toroș, loaște cu curechi și tocăniță cu găluște. Preparatele au fost foarte apreciate, dar mai mult au fost apreciați elevii noștri, care au gătit cu plăcere aceste preparate.
Pe lângă interesul mass-media, unul care ne-a onorat, prezența noastră a stârnit admirația orădenilor, care au asistat la prepararea rețetelor, au fotografiat preparatele noastre dar și pe tinerii bucătari în timp ce găteau.
Suntem onorați pentru invitația primită, de a promova învățământul profesional și tehnic și de a demonstra nivelul de pregătire al elevilor noștri.
Calde mulțumiri elevilor participanți: Junc Tania, Kabodi Andreea, Varga Emoke, Petroi Lucian, Dinu Lucian, Kopar Camelia, Pintiuță Alexandra, Jurcuț Iulia, Chiș Dragoș, Frunză Andreea, Buibaș Oana, Fordon Ana Maria și Pintilie Patricia, profesorilor lor, Daniela Bucșa, Izabella Tipi, Adina Perțe, Patricia Gavriș și directorului colegiului, Ruben Filimon.
Coordonator: director adjunct, profesor Carmen Felicia Tripe
Galerie FOTO


















„Ziua porților deschise” la C.T. „Mihai Viteazul”, Oradea
11 mai 2023
Ca în fiecare an, Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazul” din Oradea, și-a deschis larg porțile elevilor școlilor gimnaziale din municipiu și din alte localități din județ, pentru a-și face cunoscută oferta educațională pentru anul școlar 2023 – 2024, precum și proiectele care se derulează.
Joi, 11.05.2023, cu ocazia ”Zilei porților deschise”, peste 200 de elevi din clasele a VIII-a, de la școlile gimnaziale din Oradea și din împrejurimi, însoțiți de profesorii lor, au fost oaspeții Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazul”. Aceștia au fost primiți de către colegii lor mai mari, care au organizat workshop-uri specifice fiecărei calificări de la liceu și școala profesională, cu tema ”Planifică-ți cariera!”, în cadrul ”Săptămânii meseriilor”.
În cadrul acestor workshop-uri, elevii, alături de dascălii lor, și-au îndrumat și învățat oaspeții să participe activ la prepararea unor produse culinare și de patiserie sau băuturi, pe care le-au putut și degusta. Au fost inițiați să efectueze corect mise en place-uri, să analizeze chimic diferite produse alimentare, să participe la tranzacții în cadrul firmelor de exercițiu, să lucreze cu aparatura electronică, utilajele și SDV-urile specifice calificărilor tehnice, sau să se familiarizeze cu tehnica machiajului și a coafurilor în trend.
Elevii de gimnaziu au fost conduși de către elevii colegiului într-un tur al școlii, putând astfel vedea biblioteca, sălile de curs, laboratoarele, atelierele, sala de sport, sala de festivități, internatul și cantina școlii. Experiența a fost cu atât mai valoroasă pentru elevii de gimnaziu, cu cât liceenii au fost cei care i-au primit și le-au prezentat ce are mai bun și mai frumos colegiul.
Au fost evidențiate două calificări noi, operator fabricarea și prelucrarea polimerilor și, electronist aparate și echipamente, calificări în parteneriat cu Consorțiul pentru învățământul dual „Campus Oradea”
Calificările din oferta educațională a colegiului pentru anul școlar 2023-2024 promovate în cadrul evenimentului sunt: Liceu: Tehnician activități economice, Tehnician analize produse alimentare, Tehnician în gastronomie, Tehnician operator tehnică de calcul, Tehnician în gastronomie; Învățământ profesional dual: Bucătar, Cofetar-patiser, Lucrător hotelier, Ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație, Comerciant-vânzător, Mecanic-auto, Operator fabricarea și prelucrarea polimerilor, Electronist aparate și echipamente; Învățământ profesional nedual: Frizer-coafor-manichiurist- pedichiurist.
Școlile participante le eveniment sunt: Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Oradea, Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” Oradea, Școala Gimnazială Nr. 1 Chișlaz, Școala Gimnazială Nr. 1 Bulz, Școala Gimnazială Nr. 1 Mădăras, Școala Gimnazială Nr. 1 Hidișelul de Sus, Școala Gimnazială „Aurel Pop” Oșorhei, Școala Gimnazială Nr. 1 Brusturi, Școala Gimnazială Nr. 1 Nojorid, Școala Gimnazială Nr. 1 Livada, Școala Gimnazială Nr. 1 Cordău, Liceul Tehnologic ”Felix” Sânmartin.
Colectivul de elevi, profesori și conducerea Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazul” așteaptă ca o mare parte a elevilor de gimnaziu participanți la eveniment să fie din toamna anului 2023 elevii acestui colegiu.
Galerie FOTO






















































Startul Proiectului educativ Nu te droga!
24-28 aprilie 2023
În această săptămână am dat startul Proiectului de prevenire și combatere a consumului de droguri în rândul elevilor Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”, Oradea care își propune creșterea gradului de implicare directă și responsabilă a elevilor de liceu într-o serie de activități din sfera educației pentru sănătate prin formarea unui stil de viață sănătos în rândul populației școlare, prin dezvoltarea unei atitudini responsabile față de efectele consumului de droguri.
Proiectul, coordonat de prof. TRIPE CARMEN FELICIA- director adjunct al colegiului, își propune implicarea întregii școli în activități care să atragă atenția asupra pericolului consumului de droguri. Pentru a-i spori atractivitatea echipa de proiect, formată din elevii Lazăr Claudia, Pădurean Nechifor Sara, Pop Alex și Romocea Lusiana și profesorii Runcanu Monica, Tipi Izabella, Gavriș Patricia, Bucșa Daniela și Abrudan Mariana au propus elevilor, prin intermediul urnei mobile, să-și exprime părerea și preferințele legate de activități care previn consumul de droguri.
Elevii au răspuns în număr mare propunând activități atractive pentru ei. Astfel unul dintre obiectivele proiectului a fost atins: prevenirea comportamentelor de risc și formarea unui stil de viață sănătos în rândul populației școlare prin dezvoltarea unei atitudini responsabile față de efectele consumului de droguri promovând lucrul în echipă, educația între egali și voluntariatul.
Printre activitățile propuse de elevi a fost un flashmob în curtea școlii, unde s-au scandat mesaje antidrog, s-a ascultat melodii care promovează lupta împotriva drogurilor și s-au afișat pancarte cu titlul proiectului NU TE DROGA!.
În continuare vom avea vizite la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea- cu care s-a semnat un parteneriat, unde studenții le vor prezenta colegilor lor mai mici care sunt efectele consumului de droguri asupra organismului. Întâlniri cu reprezentanți ai Poliției Municipiului Oradea și ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor vor avea loc în școală, preponderent outdoor, la sugestia elevilor. Proiectul NU TE DROGA! Este un proiect scris de elevi pentru elevi, și își propune activități atractive care să atragă atenția opiniei publice de pericolul drogurilor și să-i facă pe adolescenți să conștientizeze gravitatea acestui flagel, spune directorul colegiului, prof. dr. Ruben Filimon.
Galerie FOTO










Acțiunea de împădurire O Pădure de la Zero
Perioada: 18.03.2023
Sâmbătă, 18.03.2023, o echipă de voluntari formată din elevi și profesori de la Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazul” Oradea a participat la acțiunea de împădurire O Pădure de la Zero din cadrul proiectul național ”Plantăm Speranță”. Acesta este parte a proiectului internațional unOMunPOMoTARĂ….oLUME, care are ca obiectiv plantarea a cel puțin unui arbore în fiecare localitate din țară, în fiecare țară din Europa și în fiecare țară din lume. Efortul celor 3000 de voluntari implicați în acțiunea de plantare a fost răsplătit de către organizatori cu o masă consistentă, la pregătirea căreia au luat parte și elevii noștri. La activitate au participat peste 30 de elevi din clasele 9 G, 9 H, 10 I, 11H, 11 I și 12 E de la calificările bucătari, ospătari, cofetar-patiser și analize produse alimentare. Elevii au fost însoțiți de d-nele prof. Cadar Otilia, Filip Marinela, Popa Lavinia, Bucșa Daniela, Dicu Florentina, Gavriș Patricia și Șandor Melania. A fost o activitate de echipă, în cadrul căreia elevii noștri au pregătit, împreună cu colegii de la Colegiul Economic ”Partenie Cosma”, platouri tradiționale cu slănină, ceapă, roșii si brânză și au gătit bogracs sub îndrumarea bucătarului șef Cătălin Buz, de la Restaurantul ”President” din Băile Felix.
Activitatea a fost o experiență deosebită pentru elevii noștri și pentru cadrele didactice participante, o activitate de cooperare și muncă în echipă! Au fost multe activități distractive și de recreere, iar la finalul acțiunii au participat la concert susținut de Direcția 5! Inițiatorului proiectului, Ionuț Coman, lansează în fiecare an această invitație la acțiunea de plantare către toate școlile, instituțiile și firmele din județ. Anul acesta un număr foarte mare de școli au dorit să se implice în acțiune, ca proiect în Săptămâna verde. Anul trecut a avut loc cea mai mare acțiune de împădurire din țară, cu peste 1800 de voluntari și 26000 de puieți plantați pe 5,1 hectare. Anul acesta s-au plantat 25550 de puieți de stejar, cer și frasin pe o suprafață de 5 hectare. Proiectul este organizat împreună cu Direcția Silvică Bihor, prin implicarea domnului director Teodor Suciu și a dl ing. Mircea Faur, responsabil cultură (împăduriri). La acțiune au participat voluntari din companii, instituții, ONG-uri, elevi studenți și, ca în fiecare an susținere din partea mai multor instituții precum: Jandarmeriei Bihor, Poliția Bihor, Poliția de Frontieră, Armată, Administrația Bazinală de apă Crișuri și Penitenciarul Oradea. Sponsori principali ai acțiunii au fost VPK Salonta și companiile implicate direct în acțiunea de plantare.
Galerie FOTO

















































Formarea unor deprinderi de viață independentă în spiritul Crăciunului
Perioada: 19-20 Decembrie 2022
În cadrul Proiectului de Parteneriat ”Activități de deprinderi de viață independentă” al şcolii noastre cu Lions Club Oradea 22, Asociația Clubul Lions Oradea şi DGASPC Oradea, voluntarii din clasa a 9-a I, copiii din centrele de plasament de tip familial ”Ciupercuţe” şi ”Paleu” și reprezentanții partenerilor au pregătit și gătit preparate specifice Sărbătorii de Crăciun.
Obiectivele activităților au fost:
- Stimularea comunicării interpersonale;
- Legarea de noi prietenii, altele decât cele cu colegii din cadrul centrului;
- Creerea unui climat cât mai apropiat de cel familial;
- Prevenirea marginalizării copiilor instituționalizați;
- Antrenarea elevilor în activități extrașcolare;
Rezultatele muncii lor au fost pe măsură: preparate delicioase, socializare, prieteni noi și dezvoltarea abilităților de viață independentă!
Felicitări tuturor pentru implicare și dăruire!
Galerie FOTO




















”Viteazul” în spiritul Crăciunului
Perioada: 13-19 Decembrie 2022
La inițiativa Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Tehnic Mihai Viteazul Oradea s-a organizat în perioada 13 – 19 decembrie 2022 un concurs tematic având ca obiectiv decorarea sălilor de clasă în spiritul Crăciunului. Concursul a avut două secțiuni: cel mai frumos pom de Crăciun și cea mai frumos decorată clasă.
Juriul, format din trei elevi și doi profesori, a punctat originalitatea, creativitatea, bunul gust, dar și atmosfera creată în sălile de clasă participante la concurs. A fost dificil de ales doar doi câștigători din cele nouă clase înscrise în concurs. Elevii s-au întrecut pe ei înșiși în creativitate și entuziasm. A fost impresionantă implicarea lor, a tuturor. În cele din urmă, juriul a decis câștigătorii:
La secțiunea Cel mai frumos pom de Crăciun: locul I – clasa a IX-a A, locul II – clasa a X-a E, locul III – clasa a XI-a D.
La secțiunea Cea mai frumos decorată clasă: locul I – clasa a XI-a C, locul II – clasa a XI-a E, locul III – clasa a IX-a I.
S-au acordat următoarele premii speciale: Cea mai magică atmosferă – clasa a IX-a G, Cea mai cool atmosferă – clasa a IX-a H, Atelierul Moșului – clasa a XI-a A.
Felicitări tuturor celor implicați!
FOTO-Video

Lecție outdoor în domeniul turismului
Perioada: 8-9 Decembrie 2022
Elevii clasei a 9-a J, Lucrător hotelier, însoțiți de profesorii Monica Marian și Carmen Tripe, au participat la o lecție outdoor în cadrul Târgului de Crăciun din Oradea.
Obiectivele urmărite prin această activitate au fost:
- cunoașterea diferitelor modalități de amenajare a spațiilor comerciale și turistice;
- creșterea satisfacției față de specialitatea aleasă;
- conștientizarea faptului că județul Bihor este o zonă turistică în care pot desfășura activitățile din domeniul ales „Turism și alimentație”.
Elevii au vizitat standurile Târgului de Crăciun și au observat modalitățile de amenajare a zonelor / standurilor existente. Aceștia au avut de identificat standul cu cei mai mulți turiști/clienți si au avut de determinat motivele pentru care unele standuri erau lipsite de clienți.
Rezultatul scontat sperăm să determine elevii să își dezvolte propria lor afacere în domeniul turismului.
Evaluarea lecției s-a desfășurat prin discuții, chestionare și o masă rotundă pe tema amenajării standurilor.
GALERIE FOTO









Echipa C.T. „Mihai Viteazul” la Festivalul-concurs D’ale porcului
Perioada: 4 Decembrie 2022

Duminică, 4 decembrie 2022, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” a participat la a 9-a ediție a Festivalului-concurs „D’ale porcului”, cu o echipă formată din profesori și elevi de la profilul Alimentație publică, căreia i s-au alăturat doi reprezentanți ai organizației Global Swiss Learning AG, unde elevii și-au demonstrat competențele și abilitățile însușite, pregătind preparate tradiționale din carne de porc.
Întrecerea a început încă din zori, când echipei i-a fost pusă la dispoziție de organizatori o carcasă de porc pe care apoi au preparat-o după obicei și pricepere. Echipa liceului a pregătit atât preparate tradiționale precum cârnați, toroș, caltaboși și jumări, cât și un preparat special din carne de porc. Preparatele au trecut apoi prin filtrul unui juriu format din specialiști în artă culinară și apreciate după criteriile stabilite la începutul concursului. Dar cei mai buni evaluatori au fost tot vizitatorii, care s-au ospătat cum se cuvine din bucatele alese, apreciind cu mult entuziasm munca depusă de echipă.
Acest concurs le-a dat posibilitatea elevilor și profesorilor să lucreze în echipă și să ducă mai departe astfel tradiția tăierii porcului în preajma sărbătorilor de iarnă, după specificul satelor bihorene.
Munca întregii echipe a fost încununată cu succes, obținând un binemeritat și apreciat Premiu III (într-un concurs de profesioniști). Întreaga activitate a fost un model de bună practică și totodată un mijloc de promovare a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”, Oradea în comunitate și în același timp a învățământului profesional dual în sine.
Felicitări tuturor elevilor implicați: Luncan Paula, Varga Emoke,Chiș Marin Dragoș, Bele Maria, Gabor Vlad, Junc Tania, Kabodi Andreea, Orlea Alexia, Pădurean Sara, Buibaș Oana, Kerezsi Victoria, Mălan Darius, Sandor Levi, Pora David, Ardelean Faviu, Gal Daniel, Popa Alexandru, Burda Luca, Zghibolt Denisa și Pintean Ionuț, coordonați de profesorii lor: Popa Lavinia, Perțe Adina, Cadar Otilia, Bucșa Daniela, Gavriș Mihaela Patricia și Tipi Izabella și de către conducerea colegiului: dir. Filimon Ruben, dir. adj. Filip Marinela și dir. adj. Tripe Carmen.
GALERIE FOTO























Instruire practică
O scurtă prezentare realizată de elevii clasei a 11-a D (alături de profesorii de specialitate)
Consiliul Elevilor
Câteva imagini cu activități ai elevi școlii organizate și realizate sub egida Consiliului Școlar al Elevilor de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Oradea.







Activități în cadrul proiectului ROSE
În cadrul proiectului ROSE au fost realizate numeroase activități. Câteva tipuri de activități: remediale, de sprijin și extracurriculare.
O parte dintre activități sunt prezentate AICI.