Ce s-a întâmplat …

Câteva activități mai vechi sunt prezentate
pe pagina de Facebook a colegiului

Activitatea școlii în mass-media locală

Ce urmează …


Formarea unor deprinderi de viață independentă în spiritul Crăciunului

Perioada: 19-20 Decembrie 2022

În cadrul Proiectului de Parteneriat ”Activități de deprinderi de viață independentă” al şcolii noastre cu Lions Club Oradea 22, Asociația Clubul Lions Oradea şi DGASPC Oradea, voluntarii din clasa a 9-a I, copiii din centrele de plasament de tip familial ”Ciupercuţe” şi ”Paleu” și reprezentanții partenerilor au pregătit și gătit preparate specifice Sărbătorii de Crăciun.

Obiectivele activităților au fost:

  • Stimularea comunicării interpersonale;
  • Legarea de noi prietenii, altele decât cele cu colegii din cadrul centrului;
  • Creerea unui climat cât mai apropiat de cel familial;
  • Prevenirea marginalizării copiilor instituționalizați;
  • Antrenarea elevilor în activități extrașcolare;

Rezultatele muncii lor au fost pe măsură: preparate delicioase, socializare, prieteni noi și dezvoltarea abilităților de viață independentă!

Felicitări tuturor pentru implicare și dăruire!

Galerie FOTO


”Viteazul” în spiritul Crăciunului

Perioada: 13-19 Decembrie 2022

La inițiativa Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Tehnic Mihai Viteazul Oradea s-a organizat în perioada 13 – 19 decembrie 2022 un concurs tematic având ca obiectiv decorarea sălilor de clasă în spiritul Crăciunului. Concursul a avut două secțiuni: cel mai frumos pom de Crăciun și cea mai frumos decorată clasă.

Juriul, format din trei elevi și doi profesori, a punctat originalitatea, creativitatea, bunul gust, dar și atmosfera creată în sălile de clasă participante la concurs. A fost dificil de ales doar doi câștigători din cele nouă clase înscrise în concurs. Elevii s-au întrecut pe ei înșiși în creativitate și entuziasm. A fost impresionantă implicarea lor, a tuturor. În cele din urmă, juriul a decis câștigătorii:

La secțiunea Cel mai frumos pom de Crăciun: locul I – clasa a IX-a A, locul II – clasa a X-a E, locul III – clasa a XI-a D.

La secțiunea Cea mai frumos decorată clasă: locul I – clasa a XI-a C, locul II – clasa a XI-a E, locul III – clasa a IX-a I.

S-au acordat următoarele premii speciale: Cea mai magică atmosferă – clasa a IX-a G, Cea mai cool atmosferă – clasa a IX-a H, Atelierul Moșului – clasa a XI-a A.

Felicitări tuturor celor implicați!

FOTO-VideoLecție outdoor în domeniul turismului

Perioada: 8-9 Decembrie 2022

Elevii clasei a 9-a J, Lucrător hotelier, însoțiți de profesorii Monica Marian și Carmen Tripe, au participat la o lecție outdoor în cadrul Târgului de Crăciun din Oradea.

Obiectivele urmărite prin această activitate au fost:

  • cunoașterea diferitelor modalități de amenajare a spațiilor comerciale și turistice;
  • creșterea satisfacției față de specialitatea aleasă;
  • conștientizarea faptului că județul Bihor este o zonă turistică în care pot desfășura activitățile din domeniul ales „Turism și alimentație”.

Elevii au vizitat standurile Târgului de Crăciun și au observat modalitățile de amenajare a zonelor / standurilor existente. Aceștia au avut de identificat standul cu cei mai mulți turiști/clienți si au avut de determinat motivele pentru care unele standuri erau lipsite de clienți.

Rezultatul scontat sperăm să determine elevii să își dezvolte propria lor afacere în domeniul turismului.

Evaluarea lecției s-a desfășurat prin discuții, chestionare și o masă rotundă pe tema amenajării standurilor.

GALERIE FOTO


Echipa C.T. „Mihai Viteazul” la Festivalul-concurs D’ale porcului

Perioada: 4 Decembrie 2022

Duminică, 4 decembrie 2022, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” a participat la a 9-a ediție a Festivalului-concurs „D’ale porcului”, cu o echipă formată din profesori și elevi de la profilul Alimentație publică, căreia i s-au alăturat doi reprezentanți ai organizației Global Swiss Learning AG, unde elevii și-au demonstrat competențele și abilitățile însușite, pregătind preparate tradiționale din carne de porc.

Întrecerea a început încă din zori, când echipei i-a fost pusă la dispoziție de organizatori o carcasă de porc pe care apoi au preparat-o după obicei și pricepere. Echipa liceului a pregătit atât preparate tradiționale precum cârnați, toroș, caltaboși și jumări, cât și un preparat special din carne de porc. Preparatele au trecut apoi prin filtrul unui juriu format din specialiști în artă culinară și apreciate după criteriile stabilite la începutul concursului. Dar cei mai buni evaluatori au fost tot vizitatorii, care s-au ospătat cum se cuvine din bucatele alese, apreciind cu mult entuziasm munca depusă de echipă.

Acest concurs le-a dat posibilitatea elevilor și profesorilor să lucreze în echipă și să ducă mai departe astfel tradiția tăierii porcului în preajma sărbătorilor de iarnă, după specificul satelor bihorene.

Munca întregii echipe a fost încununată cu succes, obținând un binemeritat și apreciat Premiu III (într-un concurs de profesioniști). Întreaga activitate a fost un model de bună practică și totodată un mijloc de promovare a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”, Oradea în comunitate și în același timp a învățământului profesional dual în sine.

Felicitări tuturor elevilor implicați: Luncan Paula, Varga Emoke,Chiș Marin Dragoș, Bele Maria, Gabor Vlad, Junc Tania, Kabodi Andreea, Orlea Alexia, Pădurean Sara, Buibaș Oana, Kerezsi Victoria, Mălan Darius, Sandor Levi, Pora David, Ardelean Faviu, Gal Daniel, Popa Alexandru, Burda Luca, Zghibolt Denisa și Pintean Ionuț, coordonați de profesorii lor: Popa Lavinia, Perțe Adina, Cadar Otilia, Bucșa Daniela, Gavriș Mihaela Patricia și Tipi Izabella și de către conducerea colegiului: dir. Filimon Ruben, dir. adj. Filip Marinela și dir. adj. Tripe Carmen.

GALERIE FOTO


Instruire practică

O scurtă prezentare realizată de elevii clasei a 11-a D (alături de profesorii de specialitate)

Instruire Practică la C.T. „Mihai Viteazul”, Oradea: clasa a 11-a D (2022-2023)

Consiliul Elevilor

Câteva imagini cu activități ai elevi școlii organizate și realizate sub egida Consiliului Școlar al Elevilor de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Oradea.


Activități în cadrul proiectului ROSE

În cadrul proiectului ROSE au fost realizate numeroase activități. Câteva tipuri de activități: remediale, de sprijin și extracurriculare.

O parte dintre activități sunt prezentate AICI.


Mai multe activități vor fi prezentate în viitorul apropiat !